Wie zijn wij


Dirigent

Martin Rudolph

DJP is een koor van 15 enthousiaste en bekwame zangers, die samen hard eraan werken om een bijzondere koorklank te combineren met een bijzonder repertoire: Nederlandse smartlappen in jazz-close-harmony uitvoering! Ik ga elke week met veel plezier naar de repetitie – en elke week zingen we beter zonder dat de gezelligheid uit het oog wordt verloren! Het is een eer om dirigent van DJP te mogen zijn!

Sopranen

Alie van Ankeren

Als 12 jarige bespeelde ik een blaasinstrument. Vanaf mijn 18 e tot heden heb ik de euphonium verruild voor zingen; nu ben ik mijn eigen instrument. Uiteraard hoort oefenen bij dit bespelen erbij. Dus zangles gevolgd. Vanuit één van deze lessen gaf de docent aan dat vals zingen niet bestond. Hooguit zong je een noot naast de noot die op papier stond. De zaken serieus maar met een positieve kwinkslag benaderen en tevens vanuit een ander perspectief bekijken...... daar hou ik van. En dat is precies wat ik ervaar tijdens de repetities van DJP. Toen ik op zoek was naar een ander koor ben ik uitgegaan van Martin. Vanuit een ander koor had ik al mogen ervaren dat hij met expressie mensen in beweging kon brengen. Uiteraard moet dit dan wel opgepakt worden. Mijn ervaring is dat dit iedere week door leden van DJP opgepakt wordt. En ik.... ik mag hier deel vanuit maken. Ik kan niet anders dan vaststellen dat DJP mij past. Vanaf sept./ okt. 2016 maak ik deel uit van dit gezelschap. Ik geniet en kijk uit naar de productie Kantoorperikelen in het theater.

Regina Falck

Ik zing al heel lang in koren en altijd lichte muziek. Ik vind het leuk om in een relatief kleine groep te zingen en de arrangementen van Martin blijven mij boeien. Naast mijn volle baan een fantastische ontspanning om in zo'n gezellige groep te mogen zingen.

Agnes Tijman op Smeijers

Heerlijk! Elke week met elkaar fraaie arrangementen laten klinken door middel van prachtige akkoorden, swingende ritmes, vaak Nederlandstalige teksten, soms met smaakvolle humor en soms ook met een serieuze boodschap. Het vraagt even iets om met elkaar van de noten muziek te maken én het is de moeite waard. Die jazz past mij vanaf het begin erg goed!  Ik geniet van het samen zingen onder leiding van Martin!

Rozemarijn Verhoeven

Zingen bij DieJazzPast vind ik heerlijk. Het repertoire is heel divers en biedt een leuke uitdaging. Martin de dirigent werkt samen met ons aan de muzikaliteit en klank van elk stuk. Hij doet dat op een prettige en gezellige manier. Het is echt een koor van alle leden samen. Iedereen krijgt de kans zich te ontwikkelen. We schrijven zelf teksten en experimenteren voor optredens met andere kunstdisciplines. Ik ga vaak vermoeid naar een repetitie maar kom altijd verfrist en energiek terug.

Mezzi

Barbara Steenhoff

Ik zing bij DieJazzPast omdat ik altijd al van zingen hield en op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Ik geniet iedere week weer van de spannende harmonieën en de swingende ritmes. Het is geweldig om met zo’n enthousiaste en leuke groep mensen te zingen, plezier te hebben tijdens de repetitie en tegelijkertijd muzikaal veel te leren!

Gonneke Stevens

Zingen is heerlijk, vooral wanneer je het samen met anderen doet! Het ontdekken van nummers en schaven aan klank en ritme.. En dan net zolang oefenen totdat de nummers 'optredenswaardig' zijn. Bij voorkeur in het theater! Bij DJP werken we hieraan onder de enthousiaste en deskundige leiding van Martin.

Anouk Stortenbeker

DieJazzPast is een ambitieuze en leuke groep mensen. We hebben plezier in het samen muziek maken en iedere keer willen we weer een stapje verder komen. Martin is voor mij een inspirator. Ondanks dat ik bij meerdere koren heb gezonden, leer ik veel van hem en zijn arrangementen zijn erg leuk om te zingen! DJP werkt hard, en toch is de repetitie altijd een leuke avond en kom ik met energie weer thuis.

Alten

Annemiek van den Akker

Ik zing sinds 2015 bij DieJazzPast. Het is een leuke groep mensen waar ik me direct welkom voelde! Ik vind het heerlijk om elke woensdagavond even alleen maar met muziek bezig te zijn en met elkaar te werken aan een door Martin geschreven of gearrangeerd muziekstuk.

Monique Geerdink

Ik vind zingen bij DJP leuk omdat het een combinatie is van hard werken en ambities en een bijzondere groep mensen waar ik veel plezier mee heb. Die balans koester ik en maakt DJP, samen met de arrangementen en een geweldige dirigent, tot een superkoor!

Marinka Haring

Ik ben heel blij met de mooie mix van ambitie en gezelligheid, met veel swing en jazz en een repertoire dat uitdaging biedt. We hebben met z'n allen veel plezier, maar er wordt ook hard gewerkt om elke keer weer beter te worden. Het is voor mij een genot om met zo'n gemotiveerde groep mensen te zingen, en een voorrecht om met de arrangementen van Martin te mogen stoeien onder zijn professionele leiding.

Tenoren

Edwin Abeln

Ik ben lid van DJP sinds januari 2019 en heb er veel plezier in. Mooie arrangementen en veel aandacht voor performance, uitstraling en ook voor elkaar. Voldoende tijd voor gezelligheid, een paar optredens per jaar, een koorweekeindje weg en af en toe t cafe. Ik had niet zo veel koor ervaring, en leer hier dus veel.

Floris Leijdekkers

Na een flinke periode zonder koor, begon het toch weer te kriebelen. DJP kwam op mijn pad en ik was direct enthousiast. Vroeger heb ik in een aantal klassieke koren gezongen. Het genre van DJP is dan wel een uitdaging. Swing is nieuw en soms hoort het net niet te kloppen:-) Gelukkig zijn er momenten dat we als tenoren elkaar vragend aankijken als we alledrie een andere noot ten gehore brengen. En naar de optredens toe verdwijnen de verschillen!

Peter Smit

Ik zing bij DJP omdat het een heel enthousiaste groep mensen is, die graag samen een hoog niveau wil bereiken. Dat iedereen zich echt inzet voor de zang én de club maakt DJP tot een inspirerend koor, waar gezelligheid hand in hand gaat met serieuze muziekbeoefening. In het dagelijks leven werk ik voor samenwerkende gemeenten in de regio Utrecht. Ik woon in Bunnik, ben getrouwd met Marike en de trotse vader van Anna en Reinder en opa van Ferelith, Achibald en Lochlann

Bassen

Jos Geluk

Voor een muzikant lijkt het wellicht wat overdreven dat ik in mijn vrije tijd ook nog eens ga zingen - maar dat is de kracht van muziek. Als bassen leggen wij het fundament voor Martin's veelal spectaculaire arrangementen. Meer dan menig ander koor vereist DieJazzPast persoonlijkheid, durf en creativiteit bij de zangers. Daardoor kunnen we het publiek echt op het puntje van de stoel houden.

Rogier Min

Ik zing sinds de lente van 2017 mee bij DieJazzPast. Na veel te hebben gezongen in mijn jeugd, en een aantal jaren als pianist bij een koor te hebben gespeeld, heb ik me de afgelopen jaren vooral als fanatiek luisteraar met muziek bezig gehouden. Ik vind het heel leuk om nu weer actief muziek te maken, en de uitdagende arrangementen en gezellige sfeer bij DJP zitten me als gegoten!