DieJazzPast en de Kantoorperikelen

Een groot deel van ons leven zitten we op kantoor. Een wondere wereld met eigen mores en zeden die we allemaal anders beleven. De jonge enthousiaste starter, vol energie. De teammanager die blaakt van positivisme en het team post-its laat plakken op de heidag. Het team dat er het zijne van denkt. De oudgediende met mooie verhalen over typemachines. Reorganisaties en strategische beleidskaders. Een wereld apart die we normaal zijn gaan vinden.

Op 17 en 18 februari  presenteert DieJazzPast de voorstelling Kantoorperikelen!

In deze muzikale productie wordt het kantoor van zoveel mogelijk verschillende kanten belicht. Soms met een knipoog, soms serieus. In een aantal nummers wordt een diepere boodschap gebracht om mensen aan het denken te zetten. Een werknemer die wordt buitengesloten en gepest door de rest van de groep. De medewerker die bewust ontslag neemt om zijn droom na te jagen. Deze onderwerpen worden afgewisseld met een knipoog die menigeen zal herkennen. Ook met deze nummers wordt het publiek een spiegel voorgehouden. De manager versus het team. De Heidag. Ouderwetse correspondentie en het kantoorjargon van de moderne tijd. De systeembeheerder die om het minste of geringste wordt gebeld om weer een wachtwoord te resetten of een stekkertje aan te drukken.

Zoals u van ons gewend bent zijn bijna alle teksten Nederlandstalig, en zelf geschreven of vertaald uit het Engels. De nummers zijn, zoals altijd, door Martin Rudolph gearrangeerd. De regie is in handen van Panda van Proosdij.